top of page

cedzAnime

Public·28 members

Lopen Voor Je Leven Ebook Download __EXCLUSIVE__


Je wilt zoveel, maar lang niet alles lukt omdat je lijf niet mee wil. Je kan zoveel, maar je hebt er de energie niet voor. Je moet zoveel, maar het past niet in jouw leven.Je probeert gezond te leven, maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Overal schreeuwt de reclame over gezonde voeding of gezonde leefstijl. Je hebt van alles geprobeerd, elke knoop moet je zelf doorhakken. Niemand begrijpt hoe het voor je is, gevangen in je eigen lijf. Dat voelt soms eenzaam.
Lopen Voor Je Leven Ebook DownloadDe wetenschap komt dagelijks met nieuwe ontdekkingen. Allemaal interessant, maar hoe pas je dat toe? Je vrienden, familie en collegae geven je allerlei tips, maar ze werken niet bij jou. Je buffelt maar door en de ene frustratie stapelt zich op de andere. Je hebt er de energie niet voor. Gelukkig zijn er manieren om de flow en het plezier weer terug te krijgen in je leven. Download hier het eBook.


Mijn ervaringen met voeding over de afgelopen 30 jaar verwonderen mij nog dagelijks. Vele patiënten ervaren de invloed van voeding op hun klachten. Alles in het lichaam vernieuwd zich dagelijks. De juiste voeding levert de juiste voedingsstoffen voor gezonde vernieuwing. Daarnaast is een goede afvoer nodig, waar beweging de belangrijkste motor voor is. Een stromende rivier blijft gezond.


Persoonlijk heb ik in de loop der jaren ontdekt wat niet goed voor mij is en wat juist gezond c.q. voedend voor mij is. En minder is meer waard. Mijn energie is met een factor 3 gestegen. Tevens heb ik ontdekt hoe persoonlijk voeding is. Ieder mens is anders, heeft een andere bouw (lang, slank, gezet, gespierd) en iedereen voelt zich goed bij andere dingen (wandelen, hardlopen, yoga, etc.). Download het eBook.


Dankzij de osteopathie heb ik aljaren geen rugklachten meer. Dankzij de voortdurende periodieke behandelingen kan ik sporten. ik voel me fit en hoef niet met een snel breekbare rug rand te lopen. Download het eBook.


Of je nu gefrustreerd raakt, weg wilt lopen of blokkeert; hoe jij op dat moment reageert op de weerstand in een yogales weerspiegelt hoe jij reageert op situaties die weerstand geven in het dagelijks leven.


Stel je voor: er vindt een grote verandering plaats in je leven. Je voelt je verslagen en weet niet goed wat je moet doen. Je kunt dit op verschillende manieren meenemen in je yoga practice.


Wanneer je in het huidige moment ziet hoe jouw bewegingen, gedachten en reacties tijdens de yoga practice een metafoor zijn voor je leven, kan die simpele yogamat de kwaliteiten aannemen van een magisch tapijt.


van 9-tot-5 naar fulltime nomadeEen goede opleiding, een leuke baan, een fijn appartement en een rijk sociaal leven. Ik had het allemaal, maar voelde me opgesloten in een gouden kooi. Op mijn 23e maakte ik mijn eerste trektocht en dat bleek een keerpunt in mijn leven. Avonturen in de natuur bleken voor mij hét tegengif voor de snelle maatschappij waarin we leven en de mentale klachten die daardoor ontstaan. Niet veel later maakte ik mijn eerste solotocht en was ik hooked. Ik bouwde veerkracht op, overwon mijn angst voor alleen zijn (en zo'n 425 andere angsten) en verruilde mijn 9-tot-5 baan voor een leven als fulltime nomade.


Aan de hand van de fontein als metafoor van je familiesysteem krijg je praktische handvatten om hardnekkige patronen in je gedrag te doorbreken. Je krijgt meer rust en grip op je leven. Floortje Dessing zegt over dit boek: 'Ik ben geïntrigeerd door de theorie van de fontein: de inzichten helpen me om als mens te blijven groeien.' Door de fontein (Aan de hand van de fontein als metafoor voor het familiesysteem) leer je wat jouw eigen, unieke plek is. Op die plek ontvang je de stroming die essentieel is voor hoe je leven verloopt. Veel mensen staan onbewust niet op de juiste plek, waardoor ze op allerlei vlakken problemen kunnen ervaren. Dit boek geeft je praktische tips waardoor je stevig op jouw plek kunt staan. Je bent als mens veel meer verbonden met je familiesysteem dan je kunt bevroeden; de onlosmakelijke verbinding met al je familieleden. Net als de natuur kent dat systeem onzichtbare wetmatigheden en principes waarvan je je vaak niet bewust bent, maar die grote invloed op je leven uitoefenen. Het patroon dat je in de familiefontein laat zien, herhaalt zich bijna altijd op andere vlakken in je leven, zowel in je relatie of eigen gezin als in je verdere privé en werkleven. De theorie van de fontein legt in heldere taal uit wat jouw plek is. Vaak sta je niet op je eigen plek. Hoe herken je dat en welke consequenties horen daarbij? Voel je je snel schuldig, neem je structureel te veel verantwoordelijkheid op je en geef je meer dan je ontvangt? Heb je moeizame relaties, ben je erg kritisch op jezelf en anderen, heb je bewijsdrang of zie je dat je kinderen je patronen ook al overnemen? Met behulp van dit boek ben je zelf in staat om een mogelijke diagnose te stellen waarom bepaalde zaken in je leven niet zo lopen zoals je zou willen. Vervolgens wordt op praktische wijze toegelicht hoe je op jouw plek in de fontein komt en welke stappen je daartoe kunt nemen. Als je leert om op de juiste plek te staan in de fontein, vind je rust en laat je het jezelf goed gaan. Je laat los wat van de ander is en ziet onder ogen wat van jou is. Hiermee stel je grenzen, blijf je in verbinding en neem je verantwoordelijkheid voor jouw leven. Je leert ja te zeggen tegen al het goede en het minder goede wat er is, waarbij je je eigen primaire gevoelens gaat ervaren. Je zult merken dat je toegang krijgt tot een positieve spiraal waardoor de relatie met jezelf en je omgeving verbetert. Het boek reikt je een ander perspectief aan waarmee je kunt kijken naar je leven en je de juiste verbinding met belangrijke mensen om je heen gaat vinden. Els van Steijn is teamtrainer en coach en is gespecialiseerd in het systemische perspectief. Ze past het systemische werken toe in haar coachingspraktijk en begeleidt familie-en organisatieopstellingen. Voor haar cliënten is de fontein een eyeopener en het ontbrekende puzzelstukje dat nodig is om een volgende stap effectief te kunnen zetten.


Sommige dingen die voorheen zo vanzelfsprekend waren, voelen nu veel zwaarder. Je voelt je anders, soms onzeker, prikkelbaar, weinig levenslust en lage eigenwaarde. Is dit het nou? Voorheen had je hier nooit problemen mee, maar nu denk je, wie ben ik eigenlijk?


Download ons nieuwe gratis e-book en ontdek hoe je voor altijd slank blijft. Je gewicht, je gezondheid, je fitheid, regie op je leven... Wat je doel ook is, het is geen project met een kop en een staart. Dit zijn waarden. Die zijn altíjd belangrijk, zolang je leeft.


De regie nemen in je werk wil zeggen dat je zelf je eigen leven bepaalt. Al snel verwatert dit bijvoorbeeld wanneer een leidinggevende vraagt om over te werken, wanneer een klant met een uitdagend probleem zit dat alleen jij kunt oplossen, wanneer je de enige lijkt te zijn op de afdeling die iets in goede banen weet te leiden en wanneer je je verantwoordelijk voelt voor de sfeer.


Voor velen is deze reis niet eenvoudig. Toch merken we dagelijks weer de schitterende resultaten die deze zoektocht met zich meebrengt. De regie gaan nemen en een autonoom leven gaan leiden, helpt enorm bij het krijgen van een zinvol leven. Sommigen komen erachter dat ze bijvoorbeeld volledig op de verkeerde plek werken. Als je zelf ook merkt dat er keuzes nodig zijn, maak die dan niet overhaast. Trek daar rustig een jaar voor uit. Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis ernaar toe. Je kunt namelijk ook vandaag genieten.


Dat bewegen gezond voor je is, weet je ongetwijfeld al. Maar in de hectiek van jouw leven is ook die minuten snel weg voordat je er erg in hebt. Bij het voorkomen van burn-out, is bewegen essentieel. Bewegen vermindert stress, en daarmee voorkom je uiteindelijk een burn-out


Als je te veel en te lang moet voldoen aan ongewenste verplichtingen gaat het je tegenwerken en ontstaan er irritaties die zich kunnen voortzetten tot op de werkvloer. Daar openbaart het teveel aan stress zich vaak met geklaag tussen de mensen onderling, boze gezichten en kleine irritaties. Het volgende stadium dat aanbreekt kenmerkt zich door cynisme, een negatief onderling geklets over de organisatie en de leidinggevende en uiteindelijk een oplopend ziekteverzuim.


Lees dan bovenstaande artikelen. Bedenk daarnaast als manager dat het voorkomen van een burn-out in het bedrijfsleven vaak vraagt om cultuurveranderingen. Dit is niet eenvoudig, maar begint altijd bij een kleine eerste stap. Een tandwiel in het grote rad vervangen of aanpassen, kan vaak leiden tot grote veranderingen op lange termijn. Niks doen aan stresspreventie is in ieder geval geen optie meer!


Er is hierboven veel omschreven om burn-out te voorkomen. Als individu kun je hier veel aan doen en als bedrijf kun je hieraan je steentje bijdragen. Zelf het roer over het eigen leven in handen houden is essentieel. Als leidinggevende is het belangrijk een autonome manier van handelen te promoten en aan te moedigen. Dit kan betekenen dat je als leidinggevende zo af en toe een stapje achteruit moet zetten en je medewerker het vertrouwen moet geven.


Leuk om kennis te makenIk ben Ruud Meulenberg. Eigenaar en oprichter van Meulenberg Training & Coaching. Ik begeleid mensen met stress- en burnoutklachten door ze 'letterlijk' in beweging te laten komen (wandelen/ hardlopen). Samen met een krachtig team van professionele coaches, help ik mensen door heel Nederland heen om van stress en burn-out af te komen. Ik probeer het goede voorbeeld te geven: Ik werk maximaal 24 uur per week, ik sport, geniet van mijn gezin en ik heb betekenisvol werk!


Ik ben met googelen met verschillende klachten op deze site terecht gekomen. Burn out? Ik had mezelf gezworen om nooit meer in die valkuil te lopen. Nooit meer te hervallen. Na lange stres in pubertijd ben ik een eerste gecrasht op lft 25 jaar. Vervolgens maak ik (besef ik nu) de domme zet om extra hooi op de vork te doen. Ik crash een tweede maal 1,5 jaar later. vervolgens nog eens na 2 kinderen een dikke 5 jaar later. En eerlijk Het begon al met een eerste crash in de puberteit op de lft van 14 / 15 jaar. Alleen ik crash niet van de een op de ander. Ik loop leeg als een kaars. Vermoeidheidsklachten strijd ik al mijn hele leven tegen. Ik ben nu bijna 40. Telkens lijkt het of ik mijn werk niet aan kan. Tuurlijk speelt dit mee. Het is een stukje van de puzzel. En ook nu ben ik ziek gemeld op het werk, maar in principe ben ik van het dagelijkse leven al een jaar ziek gemeld. Het liep al weer tijden niet goed. Ik ben eerst thuis gebleven voor mijn maag. Ik kon niets meer verdragen en had vreselijk zuurbranden. Medicatie en dieet ten spijt. Vervolgens besef ik dat de lichamelijke klachten en de zelfreflectie die ik met de coach van het werk doe me te zwaar worden om te kunnen functioneren op het werk. Ik was al 4 maanden met een gemiddelde van om de 2 weken op gesprek om te werken aan de tegenstrijdigheid die in me speelde met als doel terug naar loopbaanadviseur. Mijn plan was nu om tijdelijk ander werk te doen om rust te krijgen en vooral opdat ik niet zou uitvallen. mislukt. Dit haalde ik net niet. Nieuw doel was om in kader re integratie zo snel mogelijk boventallig een simpele taak uit te voeren op het werk in de keuken. Ik ben normaal woon en activiteitenbegeleider. Er moest eerst met een verzuimadministrator een afspraak gemaakt en dan zouden ze me 10 dagen geleden terug bellen. Ik heb al 2 maal willen bellen, maar mijn lichaam deed steeds straffere dingen. Ik googel en kom hier terecht. Ik begin de uitgebreide beschrijving van symptomen te lezen en het is net of ik mijn eigen reflectie lees. Die kwam hard aan. Ik ga nu met jou pagina s aan de slag, want ik wil nu toch echt het verschil maken. Ik wil los van wat me ziek maakt.


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page